Oglas postao viralan: Kad vidite platu biće vam jasno i zašto

Teksaška kompanija Sisu Energy ozbiljno je shvatila trenutni nedostatak vozača u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za lepu pesnicu plaćaju 100.000$ i poručuju: "Totalno smo ozbiljni"

63 osnovne i još 11 dodatnih obaveza: Da li biste se prijavili na ovakav oglas za posao?

U želji da privuče i zadrži iskusne vozače, kompanija nudi nedeljne zarade od 12.000 do čak 14.000 dolara.

Kako prenosi portal Trans.info, ova vest je postala viralna, pa je za svega jedan dan kompanija zabeležila više od 70.000 posetilaca na svom sajtu i primila skoro 1.000 zahteva za više informacija, a stiglo je i nekoliko stotina prijava za posao.

Firmu vodi Džim Grandi (Jim Grundy) koji je otvoreno govorio o trenutnom nedostatku vozača u SAD-u tokom poslednjih nedelja, problemu za koji veruje da će biti još snažnije izražen tokom narednih godina.

"I to se neće ticati samo benzina. Neće se ticati samo drveta. Govorimo o svoj maloprodajnoj robi, baš kao što je odeća, hrana ili toaletni papir. To je narativ koji čujete - da će ova stvar trajati od dve do četiri godine. A moglo bi biti i duže", kaže on.

Takođe, Grandi veruje da povećanje poreza i poteškoće mladih vozača da se osiguraju pogoršavaju situaciju.

"Na taj način momcima otežavamo povratak na put, a preduzećima mogućnost da se otvore i rašire biznis. Osiguravajuće kompanije vas neće osigurati ako nemate dvadeset pet godina, ako nemate dve godine iskustva. Dakle, novim vozačima ove mogućnosti nisu dostupne", tvrdi.

Kao posledica toga, Grandi nudi iskusnim vozačima 14.000 dolara nedeljno da rade u njegovoj kompaniji, što znači oko 60.000 dolara mesečno. Tokom godine zarade bi iznosile skoro tri četvrtine miliona dolara. Međutim, kao što je kompanija naglasila, morate da imate iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu