Turska prestigla Francusku u domenu bespilotnih letelica

Poslednjih sedam dana Turska na vrlo upečatljiv način pokazuje svoj kapacitet u oblasti naoružanih bespilotnih letelica.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2020.

15:47

Turska prestigla Francusku u domenu bespilotnih letelica
Foto: Ilustracija, Depositphotos, Imaginechina-Editorial,

Turska je u prethodnih deset godina znatno unapredila nacionalne industrijske kapacitete, a u oblasti proizvodnje bespilotnih letelica iza sebe je ostavila zemlje poput Francuske, objavili su francuski mediji, prenosi Anadolija.

Francuski list "Opinion" objavio je tekst u kojem se dotiče turske operacije "Prolećni štit" na severu Sirije, te navodi kako je Turska tu operaciju pokrenula kako bi sprečila režim Bašara el-Asada da zauzme Idlib.

Istaknuto je takođe kako je Turska operaciju pokrenula prema standardima NATO-a.

"Poslednjih sedam dana, Turska na vrlo upečatljiv način pokazuje svoj kapacitet u oblasti naoružanih bespilotnih letjelica. Turska je razvila nacionalnu industriju u poslednjih deset godina. Vrlo je jasno da je Turska u ovoj oblasti prestigla zemlje poput Francuske", navedeno je u tekstu.

Istaknuto je takođe kako je reč o naoružanim bespilotnim letelicama koje su gabaritima manje od onih koje koristi francuska vojska, ali kako su one mnogo jeftinije i delotvornije.

Francuski list takođe podseća kako Turska trenutno proizvodi i bespilotne letelice većeg kapaciteta, kao i da je turska vojska dokazala da, zahvaljujući sopstvenim kapacitetima u oblasti elektronskog ratovanja, može da sprovodi operacije bez podrške Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: