I "Er Frans" se pridružio američkim kompanijama

Francuska aviokompanija "Er Frans" saopštila je da suspenduje letove nad vazdušnim prostorom Iraka i Irana.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2020.

10:25

I
Foto: Depositphotos, AntonioGuillemF

Ovu odluku su doneli posle iranskih raketnih napada na dve baze u Iraku u kojima su smeštene američke snage.

Ta kompanija navodi da je odluka doneta u skladu sa odlukama francuskih i regionalnih vlasti širom sveta, kako bi se obezbedio najviši mogući nivo bezbednosti letova.

Prethodno su pojedine svetske aviokompanije preusmerile letove da bi izbegle vazdušni prostor Iraka i Irana nakon raketnih napada Irana na dve baze u Iraku.

Australijski Kvantas saopštio je da će promeniti rutu na letu iz Perta ka Londonu, što znači da će moći da poveze manje putnika i da koristi više goriva, kako bi avioni na toj liniji leteli 40 do 50 minuta duže.

Melezija erlajns je takodje saopštio da će njihovi avioni zbog novonastale situacije do daljnjeg zaobilaziti vazdušni prostor Irana.

Singapur Erlajnz je naveo da će i njihovi avioni na putu ka Evropi izbegavati vazdušni prostor Irana.

Američka Federalna administracija za avijaciju (FAA) zabranila je američkim avio-prevoznicima da lete u vazdušnom prostoru Iraka, Irana, Omanskog zaliva i vodama izmedju Irana i Saudijske Arabije, nakon iranskog raketnog napada noćas na američke vojnike u dve baze u Iraku.

Nakon njihove objave, i indijski Direktorat za civilno vazduhoplovstvo savetovao je indijskim avioprevoznicima da izbegavaju vazdušni prostor Iraka, Irana i Persijskog zaliva.

Katar ervejz je, medjutim, saopštio da neće suspendovati letove ka Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: