Na udaru Pentagona gasovodi "Severni tok 2" i "Turski tok"

Američki Kongres je uvrstio u vojni budžet za 2020. godinu uvođenje sankcija gasovodima "Severni tok 2" i "Turski tok", vidi se iz objavljenog dokumenta.

Svet

Izvor: Sputnik

Utorak, 10.12.2019.

10:17

Na udaru Pentagona gasovodi
Foto: Depositphotos, panama555

Komitet za naoružanje Predstavničkog doma i Senata SAD usvojio je vojni budžet za 2020. godinu. Kako bi dokument stupio na snagu, potrebno je da ga potpiše predsednik SAD.

Dokument predviđa zaštitu evropske energetske bezbednosti uz pomoć uvođenja sankcija vezanih za ruske gasovode.

Budžet obavezuje Pentagon da mora da izveštava o merama za obuzdavanje Rusije i Kine i saopštava o merama za "povećanje troškova: političkih, vojnih, ekonomskih, budžetskih i tehnoloških" za ove države.

On takođe zabranjuje prodaju Turskoj F-35 zbog kupovine S-400 i predviđa izdvajanje vojne pomoći Ukrajini u visini od 300 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: