Amerikanci u Davosu: Uvek postoji mogućnost...

Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je u Davosu da su SAD "u potpunosti" posvećene slobodnoj i fer trgovini.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

10:40

Amerikanci u Davosu: Uvek postoji mogućnost...
Foto: Tanjug AP, arhiva

I to dva dana nakon što je predsednik te države Donald Tramp odobrio uvođenje carina na uvozne komponente za solarne panele i velike mašine za veš.

Na konferenciji za novinare na Svetskom ekonomskom forumu, Mnučin je rekao da je snažan američki rast bio dobar za ekonomiju SAD i dodao da nema nedoslednosti kada je u pitanju program 'Prvo Amerika' Donalda Trampa, prenela je agencija AP.

Mnučin je rekao da je program "Prvo Amerika" Trampove administracije "dobar za SAD, ali i ostatak sveta", navodi Fajnenšel tajms (FT).

Američki ministar finansija je dodao da je "slabiji dolar kratkoročno dobar za američku trgovinu".

Forumu u Davosu prisustvuje i ministar trgovine SAD Vilbur Ros, koji je izrazio zabrinutost da bi Kina mogla da uvede kontramere posle odluke Trampa da uvede carinu na uvozne komponente za solarne panele i velike mašine za veš, prenela je agensija AP. Ros je na konferenciji za novinare u rekao da "uvek postoji" ta mogućnost i da je na Kini da donese odluku.

Na kraju foruma na kojem učestvuje više od 60 šefova država i vlada, kao i stotine preduzetnika, ljudi iz sveta nauke i civilnog društva i slavnih ličnosti, govor će održati američki predsednik Donald Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: