Pravi procvat - hitno im je a plaćaju 2.600 EUR

U Nemačkoj je nastao pravi procvat privatizacije železnice.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

09:34

Pravi procvat - hitno im je a plaćaju 2.600 EUR
Foto: Thinkstock

Osim državne železnice "Dojče ban" (Deutsche Bahn), trenutno postoji oko 300 privatnih kompanija koje se bave železničkim prevozom, što putničkim, što teretnim, a potencijalnim radnicima nude plate do čak 2.650 evra.

Tako, na primer, sledeće godine u Štutgartu veći deo regionalnih pruga u putničkom prevozu preuzima kompanija "Go-Ahead" (Bahn).

A sve te firme imaju jednu stvar zajedničku - hitno traže mašinovođe i konduktere.

"Dojče ban" (Nemačke železnice) u Minhenu hitno traže od 50 do 100 konduktera, piše "Croexpress".

"Metronom", "Agilis", "ODEG", "Länderbahn", "Go-Ahead" i mnogi drugi prevoznici takođe hitno traže konduktere i mašinovođe.

Konkurs za konduktera traje tri meseca, dok onaj za mašinovođu traje osam meseci. Bruto plata konduktera na severu Nemačke je oko 2.050 evra, dok je na jugu oko 2.650 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

6 h

Podeli: