Vesti -

Vujovićeva obišla radove na čišćenju velike divlje deponije u Lozoviku VIDEO

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u selu Lozovik u opštini Velika Plana početku radova na uklanjanju divlje deponije.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine /Jovana Rošul
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine /Jovana Rošul

Na toj deponiji se čak dve decenije nepravilno odlagao komunalni i građevinski otpad.

Ministarka Vujović je navela da se deponija prostire na parcelama koje premašuju jedan hektar, a u čišćenje ovog smetlišta država je uložila više od 12 miliona dinara.

"Drago mi je što danas prisustvujem radovima na uklanjanju i sanaciji velike divlje deponije, koja se prostire na površini koja premašuje jedan hektar. Ovo je primer dobre saradnje Ministarstva koje vodim i rukovodstva opštine Velika Plana. Deponija na kojoj se nalazimo smeta građanima Lozovika, jer se nalazi u blizini njihovih kuća i poljoprivrednog zemljišta. Građani su na ovaj problem skrenuli pažnju rukovodstvu opštine, opština je kandidovala projekat, a Ministarstvo koje vodim je obezbedilo sredstva i danas zajedno rešavamo problem. Lokacija koju čistimo jedna je od ukupno 170 koliko će ih ove godine biti očišćeno uz podršku Ministarstva, u 30 lokalnih samouprava. To znači da će naš rezultat tokom tri godine biti 900 očišćenih divljih deponija širom Srbije“, rekla je Irena Vujović.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine /Jovana Rošul
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine /Jovana Rošul

Ministarka je navela da je čišćenje divlje deponije u Lozoviku za građane važan zeleni projekat, ali nije jedini koji Ministarstvo realizuje u Velikoj Plani.

"Ovih dana očekujem početak radova na zameni dotrajalog kotla na ugalj i drva kotlom na ekološki prihvatljiviji energent u Osnovnoj školi Nadežda Petrović u Donjoj Livadici. Na taj način ćemo obezbediti čistiji vazduh za više od 100 učenika i građane koji žive u blizini. Pozivam lokalno rukovodstvo da prate i kandiduju projekte na konkursima Ministarstva, kako bismo nastavili i dalje zajedno da radimo na unaprređenju standarda zaštite životne sredine“, izjavila je Irena Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.