Vučić posle sastanka: "Velika šansa" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel-Enka.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

13:45

Vučić posle sastanka:
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Sa njima je razgovarao o toku realizacije projekta Moravski koridor, kao i o projektima u oblasti energetske infrastrukture.

Predsednik Vučić je tokom sastanka istakao da je završetak radova u skladu sa očekivanom dinamikom od najvećeg značaja, budući da novi auto-put treba u ogromnoj meri da doprinese razvoju lokalnih opština i sredina kroz koje prolazi, kao i da predstavlja veliku šansu za domaću privredu i industriju.

"Dobrobit od izgradnje direktno će osetiti stanovnici Ćićevca, Varvarina, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka", naglasio je predsednik i dodao da je paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora u planu opremanje tri industrijske zone duž auto-puta od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Predstavnici konzorcijuma kompanija Behtel-Enka istakli su da ovaj složeni i po mnogo čemu jedinstveni projekat, obuhvata izgradnju 117 većih građevinskih putnih objekata, 88 mostova i podvožnjaka, kao i 29 navožnjaka i 11 saobraćajnih petlji. Takođe, ovaj auto-put se gradi za računsku brzinu od 130 kilometara na čas i u širini od ukupno 30 metara, čime će se obezbediti dodatni komfor i povećati bezbednost odvijanja saobraćaja.

Predstavnici konzorcijuma su kao posebno izazovne izdvojili i radove na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, koji će obuhvatiti ukupno 18 hidrotehničkih objekata.

Vučić je ponovio potrebu za završetkom projekta u okviru zadatih rokova, budući da će Moravski koridor biti i prvi digitalni koridor u Srbiji, koji će omogućiti brzu i pouzdanu razmenu informacija u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

U okviru projekta izgradnje Moravskog koridora regulisaće se i tok reke Zapadne Morave, čime će se povećati stepen zaštite od poplava okolnog područja, što će imati značajan pozitivan efekat na stanovništvo i privredu ovog područja, naglasio je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: