Biz - B92.net

Vučić: Blizu smo dogovora za radnike Fijata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti u Srbiji.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Printscreen/B92 TV
Foto: Printscreen/B92 TV

Pre obraćanja, predsednik je primio delegaciju predstavnika radnika kompanije Stelantis Kragujevac, u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika Fijat.

"Već dva sata vodimo razgovor sa radnicima Fijata, komplikovano je ali mislim da smo blizu dogovora i pustićemo da oni govore o detaljima", rekao je Vučić na početku izlaganja.

Vučić: "Struju više nećemo moći da kupujemo, hrane ima"

Prema njegovim rečima, nastaviće da rade sa Stelantisom na postizanju kompromisa.

"Zahvalan sa radnicima što su razumeli situaciju u zemlji. Izašli smo u susret velikom delu njihovih zahteva i privešćemo razgovore uspešnom kraju", najavio je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je danas posle razgovora sa radnicima radnicima Fijata da je premijerka Ana Brnabić preuzela najveći teret tog razgovora, a da je on želeo da prisustvuje jer se radi o teškom problemu.

Vučić je, na pitanje šta rade institucije i da svako ko je nezadovoljan dođe kod njega, kazao da je Brnabić morala da preuzme sav teret jer on nije mogao da se posveti tom problemu, ne zato što je gadljiv na radničke ruke, jer najviše ceni radnike i seljake.

„Ana je imala teške okvire, vrlo striktne. Tek sinoć smo dobili sa Stelantisom nešto što nismo imali do pre tri dana. Danas smo zajedno pozvali i Sinišu Malog i sve druge kako zakonski da izugramo da još nešto učinimo, da podignemo finansijski okvir“, objasnio je on.

Vučić je kazao da deo tih ljudi mora da se zaposli, na primer u Borbene sisteme u Veliku Planu.

„A u međuvremenu dok ih ne zaposlite da vidimo šta da uradimo. Jedan deo hoće da nastavi da radi, a drugi neće tu. Problem je što neće u Slovačku. Tu su Francuzi bili korektniji od Italijana“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.