Biz - B92.net

Tunel Straževica 15. juna kreće sa probnim radom FOTO

Beograd -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je obišao radove na obilaznici oko Beograda na sektoru 5 kod tunela Straževica.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: MGSI Đ.K.
Foto: MGSI Đ.K.

On je tom prilikom istakao da je zadovoljan rezultatima i dinamikom radova koji se ostvaruju na projektu obilaznice, te da je u planu da se u narednom periodu završi i time priča stara više od 30 godina pošalje u istoriju.

"Očekujem da ćemo do 15. juna pustiti ovaj deo obilaznice gde se trenutno izvode završni radovi, a u narednih šest do osam meseci otvorićemo za saobraćaj i sektor 6 čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena i lično predstavlja moju veliku satisfakciju", kazao je ministar.

Ministar je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađena u Beogradu ali i uticati na ekonoski prosperitet naše zemlje, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: MGSI Đ.K.
Foto: MGSI Đ.K.

"Trenutno se nalazimo na Sektoru 5, ispred budućeg ulaznog portala u saobraćajni tunel Straževica koji je dugačak 733 metara, a počeo je sa izgradnjom februara 2019 godine", izjavio je Jovica Radić odgovorni izvođač radova za tunele i mostove. On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Strževica kao i ceo sektor 5 biće pušteni u probni rad.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP "Putevi Srbije", kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of China Ltd" i azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.