Srbija

Petak, 15.09.2023.

10:32

Švajcarci grade veliki akva-park na Zlatiboru

Iako joj možda mnogi osporavaju preveliku urbanizaciju i betonizaciju u samom centru, planina Zlatibor, bez obzira na sve kritike, sve je popularnija.

Izvor: RINA

Švajcarci grade veliki akva-park na Zlatiboru
Foto: RINA

Brojni turističko-rekreativni sadržaji njen su adut za privlačenje turista, uz nestvarne prirodne lepote koje neosporno ima. Čelnici opštine Čajetina sada idu i korak dalje, pa je na Zlatiboru planirana i izgradnja akva-parka.

"Formirane su parcele za izgradnju akva-parka na Zlatiboru, za šta već imamo zainteresovane investitore iz Švajcarske prema čijim zahtevima smo i formirali veličine tih parcela. Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja akva-parka Zlatibor", potvrdio je za Rinu Arsen Đurić, predsednik Skupštine opština Čajetina.

Osim akva-parka, u narednoj godini planirana je i realizacija drugih velikih investicija, koje će takođe dodatno doprineti razvoju turizma na Zlatiboru.

Za deo u okolini Ribničkog jezera, koje je i međustanica Gold gondole, planirana je izgradnja i golf terena, najavio je ranije predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

18 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: