Srbija

Utorak, 25.02.2014.

14:12

Radnici Želvoza u Skupštini opštine

Predstavnici četiri sindikata radnika smederevskog "Želvoza" danas su ponovo ušli u zgradu Skupštine Smedereva i traže da im se obrati gradonačelnica.

Izvor: Beta

Default images

"Na odmrzavanje protesta odlučili smo se zato što su radnici zabrinuti jer nisu dobili rešenja za socijalni program, a koji je navodno odobren na sednici Vlade, u subotu, 22 februara. Radnike brine usmeno obećanje i boje se da je izrečeno zbog predizborne kampanje", kazao je predsednik "Sloge" Miki Nojić.

On je dodao da će delegacija radnika u zgradi Gradske skupštine čekati da se gladonačelnica vrati sa službenog puta i garantuje im isplatu otpremnina na osnovu socijalnog programa.

Ukoliko od gradonačlenice ne dobiju čvrste garancije o isplati otpremnina, svi radnici Želvoza, kako je rekao Nojić, priključiće se protestu u Gradskoj skupštini.

Posle više od mesec dana protesta, štrajkova i saobraćajnih blokada, s radnicima "Želvoza" je 16. februara, prilikom stranačke posete gradu, razgovarao prvi potpredsednik Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučih i obećao ima da će do petka, 21. februara, biti rešen problem otpremnina.

Posle te posete radnici su privremeno obustavili protest i napustili Skupštinu Smedereva.

Radnici Želvoza očekuju potpisana rešenja za isplatu na osnovu socijalnog programa, po kojem bi oni sa više od 20 godina radnog staža dobili 300 evra po godini, a za staž do 20 godina bilo bi isplaćeno 10 prosečnih zarada u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

21 h

Podeli: