Srbija

Ponedeljak, 09.11.2020.

10:24

Potvrđeno za B92.net: Delta konačno kupila Sava centar

Centar Sava prodat je danas kompaniji Delta holding za 17,5 miliona evra.

Izvor: B92, Tanjug

Potvrđeno za B92.net: Delta konačno kupila Sava centar
Foto: Darja Balšiæ

Delta holding je kao jedini pristigli ponuđač prihvatio ponudu, potvrđeno je za B92.net iz ove kompanije.

Time je kompanija Miroslava Miškovića postala novi vlasnik Sava centra, po pomenutoj početnoj prodajnoj ceni od 17,5 miliona evra.

Naime, iz Delta holdinga je za B92.net potvrđeno da je danas potpisana izjava o prihvatanju pune cene za Sava centar.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je potvrdio Tanjugu da je Delta holding novi vlasnik Sava centra.

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – Sava centra, javnim nadmetanjem obavljena je danas, a to je bio treći pokušaj prodaje ovog simbola Grada Beograda.

"Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu", objavljeno je bilo na internet sajtu te kompanije.

Navedeno je i da će, prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava centra biti veća od 60 miliona evra.

"Cena koju je tenderom predvideo Grad Beograd izuzetno je visoka i verujemo da je to razlog što se tokom celog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije", rekao je viši potpredsednik Delta holdinga Živorad Vasić.

Iz Delte smatraju da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije, a da Delta jeste među njima i to zbog velikog iskustva u sličnim projektima, snage kompanije i mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom.

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene, što su uslovi koje je u prodajnoj dokumentaciji postavio Grad Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: