Vesti -

"Potpisaćemo ispred Vučića i Putina 230 mil. EUR"

Beograd -- Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina biće potpisana tri ugovora iz oblasti železnice u vrednosti od 230 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Sklapanje strateških ugovora najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

"Potpisaćemo ugovore ispred Vučića i Putina vredne ukupno 230 mioliona evra: za elektrotehničke radovi na pruzi Stara Pazova - Novi Sad , zatim za Dispečerski centar u vendosti oko 100 miliona evra i ostatak za projetkno tehničku dokumentaciju za obnovu dela barske pruge od Valjeva do Užica. To sada potpisujemo i radićemo na njihovoj realizaiciji ove godine", rekla je Mihajlović novinarima na izložbi fotografija "Putevi, lica, horizonti" u organizaciji "RŽD internešenel" na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Rekla je da će se kasnije dogovarati sa Rusima za nastavak projektne dokumentacije za barsku prugu od Užica do Crne Gore i oko načina finansiranja za samu obnovu od Valjeva do Užica.

"Nadamo se da bi do kraja 2021. mogli da imamo najmoderniji dispečerski centar u železničkom transportu. Ne možemo da pričamo o ulaganjima, ako ne budemo imali jedno mesto odakle ćemo upravljati železničkim saobraćajem", navela je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da će tokom posete Putina biti potpisan i memorandum za održavanju pruga koje su radile ruske železnice u Srbiji i da bi tokom godine trebalo da se potpiše i ugovor o održavanju pruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.