"Potpisaćemo ispred Vučića i Putina 230 mil. EUR"

Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina biće potpisana tri ugovora iz oblasti železnice u vrednosti od 230 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.01.2019.

13:26

Foto: Gettyimages

Sklapanje strateških ugovora najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

"Potpisaćemo ugovore ispred Vučića i Putina vredne ukupno 230 mioliona evra: za elektrotehničke radovi na pruzi Stara Pazova - Novi Sad , zatim za Dispečerski centar u vendosti oko 100 miliona evra i ostatak za projetkno tehničku dokumentaciju za obnovu dela barske pruge od Valjeva do Užica. To sada potpisujemo i radićemo na njihovoj realizaiciji ove godine", rekla je Mihajlović novinarima na izložbi fotografija "Putevi, lica, horizonti" u organizaciji "RŽD internešenel" na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Rekla je da će se kasnije dogovarati sa Rusima za nastavak projektne dokumentacije za barsku prugu od Užica do Crne Gore i oko načina finansiranja za samu obnovu od Valjeva do Užica.

"Nadamo se da bi do kraja 2021. mogli da imamo najmoderniji dispečerski centar u železničkom transportu. Ne možemo da pričamo o ulaganjima, ako ne budemo imali jedno mesto odakle ćemo upravljati železničkim saobraćajem", navela je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da će tokom posete Putina biti potpisan i memorandum za održavanju pruga koje su radile ruske železnice u Srbiji i da bi tokom godine trebalo da se potpiše i ugovor o održavanju pruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: