Srbija

Petak, 08.12.2023.

11:26

Pošta uvodi novih 800 paketomata

"Planiramo, u cilju automatizacije isporuka pošiljaka, uvođenje novih 800 paketomata, pored 420 postojećih", rekao je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Izvor: Tanjug

Pošta uvodi novih 800 paketomata
Foto: shutterstock, Baloncici

"Razvili smo usluge koje odgovaraju na rast digitalnog tržišta i e-komerca", rekao je Đorđević na drugoj regionalnoj "Look up" konferenciji na Kopaoniku.

"Uveli smo mobilni poštar i smart sistem za pošiljke, e-arhiviranje za privredu, projekte e-notar i e-novcanik za koje su dobijene licence. U cilju automatizacije isporuka uveli smo 420 javnih Poštinih paketomata čiju mrežu ćemo proširiti sa planiranih jos 800 u celoj zemlji", istakao je Đorđević.

Istakao je da se, paralelno sa razvojem novih usluga, razvija i mreža Pošte Srbije koja je obogaćena sa 2.500 novih dostavnih vozila, mopeda, bicikala, kombija i kamiona, dostavnih vozila za brdsko-planinski teren, kao i elektrovozila i elektromopeda.

Đorđević je dodao da su zaposlenima povećane plate treću godinu zaredom, isplaćene takozvane 13. plate i obezbeđeno 24-časovno osiguranje.

"I pored svih kritika i neistina koje se plasiraju o Pošti, ovo su jedini tačni podaci. Mi ćemo nastaviti dalje, gledajući da Pošta bude sve dominantnija na tržištu, kvalitet usluga sve bolji. Za sve promene i razvoj je uvek potrebno dosta vremena, ali smo dosta napredovali i uspeli, pre svega, zahvaljujući velikoj većini radnika Pošte, kojima na kraju želim posebno da zahvalim", kazao je Đorđević.

Pošta Srbije je zauzela 39. mesto na listi preduzeća sa najvećim neto dobitkom u 2022. godini na listi APR-a i svrstala se među pet javnih preduzeća sa najvećim poslovnim prihodom, navedeno je u saopštenju Pošte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: