Biz - B92.net

Oglasio se EPS o havariji na kopu VIDEO

Na istočnom delu površinskog kopa Polje „E“, 24. januara popodne došlo je do aktivacije postojećeg klizišta.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ MRE/ ALEKSANDRA LAZAROV ĐURIĆ
FOTO TANJUG/ MRE/ ALEKSANDRA LAZAROV ĐURIĆ

Trenutno je zaustavljena proizvodnja bagera "glodar 7" koji radi na otkopavanju uglja na BTU sistemu, saopšteno je iz EPS-a.

Ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku, a proizvodnja uglja u Ogranku RB "Kolubara" nije ugrožena. Nema povređenih radnika, niti uticaja na snabdevanje električnom energijom naselja u zoni rudarskih radova.

U toku su radovi na terenu, a očekuje se da će bager, nakon sklanjanja zemlje koja je delimično zatrpala jednu spoljnu gusenicu bagera "glodara 7", biti transportovan na lokaciju, gde će u narednih desetak dana biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi. Biće pojačan rad bagera "glodar 8", a u petak će se uključiti i "glodar 2” kako bi se nadoknadile količine uglja koje kopa "glodar 7".

Rad svih proizvodnih kapaciteta "Elektroprivrede Srbije" je stabilan, a na deponijama termoelektrana EPS-a ima 1,48 miliona tona uglja, što je za 5,4 odsto više od plana i deponije su potpuno spremne. Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je sigurno, a tokom januara EPS je izvezao električne energije u vrednosti 12,4 miliona evra. I narednih dana biće nastavljen izvoz električne energije i to od sedam do 10 miliona kilovat-sati (7 -10 GWh) dnevno, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.