Srbija

Petak, 20.12.2019.

14:16

Nemačka firma u fabriku u Svilajncu ulaže preko 1.000.000.000 dinara

Firma za proizvodnju štampanih elektronskih ploča "A 2000" danas je u Svilajncu potpisala ugovor o kupovini jednog hektara zemljišta.

Izvor: Tanjug

Nemačka firma u fabriku u Svilajncu ulaže preko 1.000.000.000 dinara
Foto: Depositphotos/vilaxlt

Kompanija iz nemačkog grada Frizenhajma će na njemu graditi fabriku površine 1.000 kvadratnih metara.

Ugovor o kupovini zamljišta u Novoj industrijskoj zoni potpisali su predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor i suvlasnik "A 2000" Tomas Miler.

Fabrika treba sa proizvodnjom da počne u julu mesecu iduće godine i zapošljavaće sto radnika.

Milanović je istakao da je ove godine napravljen "veliki iskorak u privrednom razvoju Svilajnca u dovođenju investitora, koji će iduće godine, u ovu opštinu uložiti preko milijardu dinara".

On je istakao da među investotorima dominiraju kompanije iz Nemačke, iz sveta elektronike i podsetio da je i nemačka kompanija HDT u Svilajncu kupila zemljište za gradnju fabrike.

"Izgradnja Fabrike "A 2000", počeće u martu, sa izvođačem radova je potpisan ugovor i u julu treba da počne proizvodnja", rekao je Milanović.

Miler je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa opštinom Svilajnac i istakao da su razmatrali razne lokacije "ali je spisak kriterijuma, odlučio je gde će poslovati“.

"Svilajnac se vrlo brzo istakao kao pozitivan grad koji upotpunosti ispunjava naše kriterijume", rekao je Miler.

Ono što je važno je da se u Svilajncu već obrazuje stručni kadar potreban za proizvodnju, istakao je Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: