Momirović: Moravski koridor je investicija u budućnost Srbije FOTO

Ministar Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici projekta od Kraljeva do Čačka.

Srbija

Izvor: B92.net

Četvrtak, 21.07.2022.

12:00

Momirović: Moravski koridor je investicija u budućnost Srbije FOTO
Foto: MGSI/Ð.K.

"Moravski koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3600 hiljada radnika i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Za nešto više od godinu dana povezaćemo Kraljevo sa auto-putem Miloš Veliki, a do kraja godine povezaćemo Kruševac sa Koridorom X. U periodu od tri godine u planu nam je da završimo Moravski koridor. Ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo", rekao je Momirović.

Ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo tako i za Čačak jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi a samim tim otvorili smo perspektivu u ovom delu zemlje, zaključio je ministar Momirović.

Ministar je dodao da sve ove projekte sprovodimo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i hrabroj politici Aleksandra Vučića, jer ako želimo da nastavimo sa investicijama, i ako želimo da obezbedimo bolji standard za naše građane nama je upravo takva politika i potrebna.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da je ovo zahtevan projekat ali su potpuno aktivirana sva gradilišta, a posebnost ovog prokekta je u činjenici da se uporedo sa izgradnjom auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave.

"Radovi su intezivni, ali se nalazimo u dobroj dinamici i u skladu sa onim obećanjima koje smo dali predsedniku Vučiću tokom njegove prethodne posete", dodao je Antić.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji. Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8km), Kruševac - Adrani (53,8km), Adrani - Preljina(30,6km).
Foto: MGSI/Ð.K.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: