Mladi najčešće napuštaju posao zbog nemogućnosti napredovanja

Profesorka na fakultetu FEFA Jelisaveta Lazarević rekla je na Kopaniku da je najčešći razlog napuštanja posla kod mlađe generacije nemogućnost napredovanja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2023.

12:25

Mladi najčešće napuštaju posao zbog nemogućnosti napredovanja
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/

Lazarevićeva je navela i da će poslodavci u budućnosti morati da imaju više sluha za "generaciju Z".

Ona je za Tanjug istakla da je njihovo istraživanje pokazalo da pripadnici "generacije Z" u Srbiji, kada traže posao, prva stvar koju gledaju je plata.

Sa druge strane, kako kaže, glavni razlog napuštanja posla je nemogućnost napredovanja ili loša atmosfera u kolektivu.

"Treća stvar je koliko im je važno da se poslodavci bave njihovim mentalnim zdravljem. Sve to što oni komuniciraju je nešto što stariji poslodavci treba da čuju i prihvate", istakla je Jelisaveta Lazarević.

Na panelu "Generacija Z dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?" u okviru jubilarnog 30. Kopanik biznis foruma, učesnici su razgovarali o iskustvima u radu sa generacijom Z, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu očekivati od mladih.

Jelisaveta Lazarević navodi da su poslodavci svesni da se odnos moći menja i da sada više živimo u svetu gde će morati da se bave razvojem svojih strategija, kako bi privukli mlade u tom "ratu za talente" koji, kako kaže, postoji i na globalnom i na lokalnom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: