Mali objasnio kako se glasalo za EXPO: "Aleksić apsolutni pobednik u besmislicama"

Ministar finansija Siniša Mali oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom nedavnih tvrdnji Miroslava Aleksića u vezi EXPO izložbe.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.02.2024.

12:50

Mali objasnio kako se glasalo za EXPO:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bs

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Retko kad predstavnici opozicije mogu da se pohvale suvislim izjavama, ali trenutno je apsolutni pobednik u besmislicama Miroslav Aleksić koji tvrdi da smo dobili organizaciju specijalizovane Expo izložbe da bismo “srušili Sajam i širili Beograd na vodi”.

Za domaćina Expoa su se takmičile Sjedinjene Američke Države, Argentina, Španija i Tajland, a glasali su delegati iz 170 zemalja sveta. Ako Miroslav Aleksić misli da su svi glasali za nas i da smo pobedili da bismo širili Beograd na vodi, onda mu onaj kec iz matematike nije bio dovoljan da nauči neke lekcije.

Kaže da niko drugi nije hteo da organizuje Expo jer su tema “zabava i igra”. Najpre, kao što rekoh, za Expo su se kandidovale izmedju ostalih i jedne Sjedinjene Američke Države, a osim toga, tema “Igrajmo za čovečanstvo: sport i muzika za sve” je tema koju je Republika Srbija predložila, sa kojom smo pobedili, a ne tema koja je bila nametnuta od strane Medjunarodnog biroa za izložbe u Parizu.

Minesota je na primer imala temu koja se odnosi na zdravu planetu, tema Puketa se odnosila na život u harmoniji, Malaga je predložila kao temu održive gradove… Dakle, upravo smo, izmedju ostalog, zbog dobre teme i pobedili, a ne suprotno kao što tvrdi Aleksić.

A kada je reč o beogradskom sajmu, Hala 1 će dobiti tri operske scene, na čemu će nam pozavideti i najveće svetske prestonice. Ali, ne mogu predstavnici opozicije da se pomire sa činjenicom da je Srbija počela da pobedjuje. Boli ih što će 2027. godine ceo svet doći kod nas i što gradjani vide koliko se Srbija promenila. Idemo dalje, nema stajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: