Srbija

Petak, 10.11.2023.

11:03

Mali najavio kraj izgradnje gasovoda na Zvezdari FOTO

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će gasifikacija cele Zvezdare biti gotova do početka sledeće grejne sezone.

Izvor: Tanjug

Mali najavio kraj izgradnje gasovoda na Zvezdari FOTO
FOTO TANJUG/STRAHINJA AÆIMOVIÆ/bs

Poručio je građanima da je Srbija potpuno spremna za ovogodišnju grejnu sezonu.

On je obilazeći radove na izgradnji gasovoda u Velikom Mokrom Lugu rekao da se gradi 134 kilometra gasovoda, da je 12 odsto posla već urađeno, a da ceo posao vredi 11,8 miliona evra bez PDV-a.

"Na ovu gasnu mrežu biće priključeno 4.000 do 5.000 domaćinstava. Gas je zeleno gorivo, pa će biti smanjeno i zagađenje životne sredine, jer će ljudi, umesto drva ili uglja, koristiti zeleni energent", rekao je Mali novinarima.

On je poručio da je Srbija spremna za grejnu sezonu i naveo da u rezervama gasa u Banatskom Dvoru i našim skladištima u Mađarskoj ima oko 680 miliona kubnih metara gasa.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da se radi jedan kilometar gasovoda dnevno, da se u radu koristi najnovija tehnologija koja omogućava da se ulice raskopavaju minimalno, samo kada mora, čime se postiže da se ne narušava saobraćaj i komunalno funkcionisanje kraja.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je reč o kapitalnoj investiciji, koja će znatno poboljšati kvalitet života velikog broja građana Zvezdare.

Prema njegovim rečima, gasovodna mreža koja se gradi obuhvata mesne zajednice Severni bulevar, Zeleno brdo, Mali i Veliki Mokri Lug i deo Mirijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

19 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: