Mali: "Međunarodno priznanje u Briselu za projekat 'Moja prva plata'" FOTO

Ministar finansija Siniša Mali izrazio je zadovoljstvo zbog prve nagrade Evrope koju je osvojio nacionalni program "Moja prva plata".

Srbija

Izvor: B92.net

Subota, 25.06.2022.

21:03

Mali:
Foto: Screenshot/O2 TV

Kroz taj projekat prošlo je više od 17.000 mladih, a Mali je naglasio da je to projekat u kojem država finansira prvih devet meseci radnog iskustva svakog mladog čoveka.

"Nacionalni program 'Moja prva plata' dobio je međunarodno priznanje u Briselu, koju dodeljuje organizacija Emerging Europe. Emerging Europe nagrade se dodeljuju svake godine inicijativama u regionu koji obuhvata 23 zemlje Centralne, Istočne, Jugoistočne Evrope i Kavkaza, a u oblastima održivosti, inovacija i preduzetništva", napisao je Mali na Instagramu.

Projekat "Moja prva plata" osvojio je prvo mesto u kategoriji "Prospertitet", kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjujući jaz između urbanog i ruralnog razvoja, razlika u prihodima i razvoja tržišta rada. Izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i preko 8.300 glasova publike.

"'Moja prva plata' je nastala kada smo uočili problem da kompanije nemaju dovoljno kadrova na tržištu i da traže iskusne kandidate, a mlade osobe teško dobijaju priliku da steknu prvo radno iskustvo. Zbog toga smo u saradnji sa kompanijama i mladima napravili program u kojem država finansira devet meseci radnog iskustva, tokom kojih mladi stiču znanja o osnovama poslovanja i svetu rada", dodao je Mali.

Nagradu je dodelio Entoni Kim iz Heritage Fondacije, a primio ju je Vukašin Grozdić, savetnik predsednice Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpisano: "Kanabis legalan od ponedeljka"

Javna, politička i zakonodavna rasprava o legalizaciji kanabisa u Nemačkoj je trajala godinama. Sada je definitivno gotovo i više nema odlaganja: od 1. aprila građani će pod određenim uslovima moći da gaje, kupuju, prodaju i konzimuraju marihuanu.

9:31

29.3.2024.

7 h

Podeli: