Krupna promena u kompaniji koja pokriva 700 miliona ljudi: Pitali smo ih šta planiraju u Srbiji

Nemačka grupa za dostavu hrane Delivery Hero postala je, nedavnom dodatnom kupovinom akcija, većinski vlasnik aplikacije za dostavu Glovo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2022.

12:05

Krupna promena u kompaniji koja pokriva 700 miliona ljudi: Pitali smo ih šta planiraju u Srbiji
Ilustracija: SFIO CRACHO/Shutterstock

Budući da Glovo posluje i u Srbiji, postavilo se pitanje da li će i na koji način to uticati na korisnike njihovih usluga u našoj zemlji.

Kako su iz kompanije poručili za B92.net, ne očekuju nikakve promene na izvršnom nivou.

"Doći će do restrukturiranja odbora nakon transakcije, ali Oskar Pierre će i dalje biti na čelu kompanije i CEO. I Oscar Pierre i Sacha Michaud ostaju akcionari. Nakon zatvaranja, Glovo će nastaviti sa radom sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom na čelu sa svoja dva osnivača. Sve ostalo će biti uobičajeno", kažu iz Glova.

Dodaju da će, zajedno sa Delivery Hero, iskoristiti zajedničku tehnologiju za dalje poboljšanje efikasnosti, ubrzanje razvoja proizvoda i nastavak ulaganja u svoje timove.

Prodat Wolt: Iz kompanije poslali jasnu poruku za korisnike u Srbiji

"Imamo zajedničku viziju za industriju dostave i snažno verujemo u quick commerce – oblast koju ćemo zajedno nastaviti da unapređujemo", ističu naši sagovornici.

Podsetimo, kako je naš portal nedavno pisao, u tom cilju krajem prošle godine otvorili su i prvi Glovo Express objekat u Srbiji, a više o tome šta to znači za korisnike aplikacije pročitajte u posebnom tekstu.

Na naše pitanje šta će promena vlasničke strukture u strateškom smislu značiti za poslovanje i ciljeve same kompanije, iz Glova podsećaju da je Delivery Hero, kao njihov glavni akcionar, uvek pružao veliku podršku i vrednost kako u finansiranju, tako i u znanju.

"Uzbuđeni smo što možemo da podignemo saradnju sa Delivery Hero na viši nivo. Promenili smo način na koji milioni korisnika dobijaju svoje lokalne proizvode i upravljaju svojim vremenom u gradu. Stvaramo novu priliku na mreži za lokalne trgovce i pružamo mogućnosti zarade kuririma koji rade na našoj platformi.
Sa tržištima koja pokrivamo danas, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi", navode.

Ratovi dostava: Kako je stradao "Donesi"?

Takođe, veruju da je njihov potencijal neiskorišćen.

"Srećni smo što smo pronašli partnera koji odgovara našim ambicijama i kulturi i da ćemo nastaviti da podržavamo ovu avanturu u koju smo se upustili kako bismo dalje pokretali inovacije, ojačali našu ponudu u više kategorija i stvorili dodatnu vrednost za sve naše zainteresovane strane i industriju", zaključuju naši sagovornici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: