Glovo dobio novog vlasnika

Nemačka grupa za dostavu hrane Delivery Hero saopštila je da je potpisala ugovor o kupovini dodatnih 39,4 odsto udela u španskoj aplikaciji za dostavu Glovo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2022.

12:16

Glovo dobio novog vlasnika
Ilustracija: buryakphoto/Shutterstock

Time je postala većinski vlasnik kompanije.

Očekuje se da će posao biti zatvoren u drugom kvartalu 2022. godine, podložno relevantnim regulatornim odobrenjima, navodi se u saopštenju kompanije Deliveri hiro u petak. Kompanija trenutno drži oko 44 odsto udela u Glovu.

"Nastavićemo da ulažemo u Glovov tim i proizvod i videćemo mnoge mogućnosti da dodatno unapredimo njihovo poslovanje uz pomoć naših resursa i stručnosti", rekao je Niklas Ostberg, izvršni direktor i suosnivač firme Deliveri hiro, piše portal Nešenal njuz (The National News), prenosi Blic.

Saznajemo: Upravo su otvorili prvi ekspres objekat u Srbiji, u planu još jedan FOTO

Njihov fokus na proizvod i brzo izvršenje dali su im vodeću poziciju na 16 od 25 tržišta, uprkos tome što su počeli rad nekoliko godina nakon većine konkurenata.

S obzirom na to da je tražnja za isporukom na kućnu adresu porasla tokom pandemije kovida 19, Deliveri hiro je u velikoj meri investirao u isporuku hrane i u takozvanu brzu trgovinu, koja ima za cilj da isporuči robu za samo 10 do 15 minuta. Kompanija, koja posluje u oko 50 zemalja Evrope, Latinske Amerike, Azije, Bliskog istoka i severne Afrike, matična je kompanija usluge dostave hrane Talabat.

Glovo ima obrtnu stopu od približno 3 milijarde evra (3,41 milijardi dolara) u bruto vrednosti transakcije, godišnju stopu organskog rasta od 80 odsto u 2021. i 800 miliona evra prihoda, navodi se u saopštenju. Posluje u 1.300 gradova u 25 zemalja širom Evrope, Centralne Azije i Afrike.

Ratovi dostava: Kako je stradao "Donesi"?

"Sa tržištima koja danas pokrivamo, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi. Naš potencijal je neiskorišćen i srećan sam što sam našao partnera koji odgovara našim ambicijama, kulturom i koji će nastaviti da podržava ovu avanturu u koju smo se upustili kako bismo dalje pokretali inovacije, ojačali našu ponudu u više kategorija i stvorili dodatnu vrednost za sve naše zainteresovane strane i industrija", rekao je Oskar Pjer, izvršni direktor Glova.

Glovo će nastaviti rad preko svoje postojeće platforme i brenda, pod postojećim menadžerskim timom, saopštio je Deliveri hiro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: