Er Srbija će preporoditi Srbiju

Srpska nacionalna avio kompanija za nepunih pet meseci ostvarila je impresivan uspeh, ocenio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2014.

12:01

Default images

On je najavio da će samo u toku ove godine Er Srbija doprineti srpskoj privredi više od 700 miliona dolara, što predstavlja 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Er Srbija otvara znatan broj radnih mesta u Srbiji i tokom proteklih pet meseci je zaposlila više od 300 ljudi, naglasio je Kondić, predstavljajuci rezultate Er Srbije u poslovnici Er Srbije u Beogradu, u blizini crkve Svetog Marka.

Prema njegovim rečima angažovano je više od 150 članova posade, više od 40 pilota, oko 90 radnika na šalterima za čekiranje, i 28 zaposlenih za rad u kol centru, čiji su kapaciteti prošireni.

Er Srbija je takođe otvorila 36 novih radnih mesta u svojoj službi za linijsko održavanje aviona.

Kondić je istakao da saobraćajna mreža Er Srbije, koju opslužuje sopstvena flota, - stalno raste, tako da će se od prošlogodišnjih 27 destinacija, proširiti na 38 do kraja ove godine.

Er Srbija će od juna uvesti letove za Varnu, Bejrut i Varšavu, rekao je Kondić i podšetio da su krajem prošle godine već uvedeni letovi za Tel Aviv.

On je podsetio da Er Srbija ponovo povezuje celu balkansku regiju, i da su u prethodnih pet meseci uspostavljeni letovi za Ljubljanu, Sarajevo, Banjaluku, Bukurešt, Podgoricu, Tivat, Skoplje, Budimpeštu i Sofiju.

Kondić je istakao da je cilj Er Srbije da bude najjača aviokompanija u regionu.

Ministar privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović rekao je da je Srbiji potreban strateški partner poput Etihada u ostvarivanju zajedničkog cilja jačanja Er Srbije kao vodeće avio-kompanija u regionu, ali i u podsticanju ukupnog ekonomskog razvoja zemlje.

Kompanija Er Srbija je za svega nekoliko meseci ostvarila ogromne rezultate, rekao je on i potvrdio da će indirektni i direktni doprinos Er Srbije biti oko 700 miliona dolara u ovoj godini, što je 1,5 odsto BDP-a.

"Danas je jasno da je Er Srbija počela da donosi rezultate, ne samo kroz povećanje zaposlenosti u samoj kompaniji, već i zbog stvaranja ukupnog ambijenta u privredi, za otvaranje novih radnih mesta", rekao je Mirović.

Konferenciji je prisustvovao i savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali, koji je izjavio da je Vlada Srbije dobila saglasnost od Etihada da objavi ugovor o strateškom partnerstvu sa Er Srbijom, i da je pitanje dana kada će ugovor biti objavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: