Vesti -

BIZcast uskoro na B92.net: "Srbija dobija dva nova auto-puta" VIDEO

Uskoro samo na B92.net prva epizoda BIZcast-a. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otkriva nove projekte u Srbiji.

Izvor: B92.net / Katarina Korać
Podeli

Srbija poslednjih godina beleži rast mreže auto-puteva, u toku je izgradnja novih saobraćajnica, a planovi za budućnost su takođe veoma ambiciozni.

"Imamo nove projekte koji će se graditi u Srbiji. Prvi je auto-put Beograd-Novi Sad čija je dužina 105 kilometara i brza saobraćanica koja se naziva "Osmeh Srbije". Ona počinje od Bačkog Brega preko Sombora, Kule, Vrbasa, zatim Srbobrana, Bečeja, Kikinde i Srpske Crnje", rekao je Goran Vesić.

Brzom saobraćanicom će putovanje između graničnih prelaza sa Mađarskom i Rumunijom biti smanjeno, umesto dosadašnja tri sata, putovaće se manje od dva sata vožnje.

Takođe, od Novog Sada do Sombora biće potrebno oko sat vemena, dok će se od Sombora do Kikinde stizati za oko 90 minuta.

"Od Požege će krenuti dva auto-puta. Jedan prema Crnoj Gori, prema Dugoj Poljani, to je nekih 70 kilometara i onda ostaje i nekih 30 kilometara do Crne Gore. Drugi auto-put ide prema Višegradu", otkrio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.