Srbija

Četvrtak, 06.08.2020.

10:09

Beograd prodaje Sava centar; Delta za B92.net: Želimo da zablista

Grad Beograd ponudio je na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 27,4 miliona evra, objavljeno je danas.

Izvor: B92, Tanjug

Beograd prodaje Sava centar; Delta za B92.net: Želimo da zablista
Foto: D. Balšiæ, B92.net

Obaveza kupca će biti da u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji objekta, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra.

Obaveza je i da ne promeni namenu Centra, odnosno da on ostane u funkciji kongresnog turizma jer ima status prethodne zaštite.

Kompanija Delta holding je jedan od zainteresovanih kupaca za ovaj jedinstven simbol Beograda.

Iz kompanije Delta holding za portal B92.net navode da su, kao i svih ovih godina, zainteresovani za Sava centar i podsećaju da su učestvovali i na prethodnim tenderima.

"Upoznati smo sa jednim od uslova da se namena ne može menjati jer je to bio uslov svih pređašnjih tendera. Ono što mi želimo jeste da Sava centar postane najsavremeniji kongresni centar u jugoistočnoj Evropi i da naša prestonica dobije konresni centar kakav joj dolikuje. To podrazumeva uvođenje najsavremenijih sadržaja, koji pored kongresnog imaju i kulturni deo, a onda zatim i sve ono što je potrebno kako bi ovaj Centar zablistao i pružio uslugu za 21. vek", naveli su iz ove kompanije.

Depozit za učešće u ovoj prodaji iznosi 2,7 miliona evra, što je 10 procenata početne cene.

Prodaja se obavlja prikupljanjem pismenih ponuda koje se dostavljaju do 21. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: