Banke pomerile starosnu granicu: Krediti i za one od 80 godina VIDEO

Penzioneri su ranije teže dobijali kredite, a sada su neke banke odlučile da podignu starosnu granicu za uzimanje keš kredita i onima od 80 godina.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

15:41

Banke pomerile starosnu granicu: Krediti i za one od 80 godina VIDEO
Foto: shutterstock, fizkes

Kakve benefite imaju građani od toga, a kakve banke? Dušan Uzelac, finansijski savetnik i urednik portala "Kamatica".

U praksi banke su se nerado odlučivale da najstarijim klijentima daju dugoročne pozajmice. Međutim, sada pojedine banke imaju ponude i za klijente do 80 godina. Šta se promenilo?

"Iza toga se krije da banke imaju potrebu da pronađu klijente, da prodaju svoje usluge. Penzioneri su tu praktična populacija i za njih kvalitetna, zato što jasno je da se oni ne zadužuju bez preke potrebe, ne troše novce kao mlađi, odgovorniji su daleko sa finansijama, znaju koliko imaju, znaju koliko nemaju, znaju šta su obaveze. A sa druge strane, bankama je čak u neku ruku i lakše penzionerima da daju kredit, zato što to rade po automatizmu. Znači, oni nemaju potrebe da proveravaju, kao što je kod zaposlenih, poslodavca, radno mesto, koja je firma, u kojoj industriji radi firma. To su sve neke rizici banaka koje imaju, da bi se upustila u saradnju. Primanja su im stabilna, redovna i to je njima dovoljno da im dozvole iznos kredita. E sad, uslovi variraju od slučaja do slučaja. Ovo što ste rekli u najavi, 80 godina je granica, suštinski poslednje rate...", rekao je Dušan Uzelac, finansijski savetnik i urednik portala "Kamatica".

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: