Kraj mukama meštana na Pešteru

Sjenica -- Meštani koji žive u selima u okolini Sjenice i na Pešterskoj visoravni, već decenijama imaju problem sa putnom infrastrukturom.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Teško se prilazi do njihovih kuća tokom letnjih meseci, a sa prvim snegovima koji na Pešteru nisu retkost nastaje kolaps.

Međutim, svim tim njihovim mukama bi uskoro trebalo da dođe kraj.

Radi se na sanaciji puta od sela Bare ka manastiru Kumanica, koji bi mogao da bude žila kucavica ovog kraja, jer predstavlja vezu između opštine Sjenica sa Jadranskom magistralom.

"Ostalo je da se uradi još pet kilometara ove deonice, dat je nalog da se taj put revitalizuje u naredna dva meseca. Svesni smo činjenice da ne možemo da gradimo samo nacionalne saobrćajnice, već takođe i lokalne koje su od velike važnosti za ostanak i opstanak ljudi na toj teritoriji", rekao je za RINU Zoran Drobnjak.

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, istakao je da nema stajanja, ni kalkulisanja kad je u pitanju rad na izgradnji novih ili na sanaciji već postojećih saobrćajnica koje nisu u zavidnom stanju.

„Taj deo zemlje, Tutin, Novi Pazar, Sjenica, do sada je bio zaboravljen. Mi sada investiramo, gradimo ključnu saobraćajnicu za njih, ali i investiramo u lokalne puteve. Naš cilj je da auto-put bude glavna komunikaciona veza između svih delova Srbije, kao i sa susednim državama, ali i da do svake kuće vodi asfalt. Nećemo stati dok to ne ostvarimo. Naše mašine se ne gase. Nijedan radni bager niti građevinski kamion ne stoje parkirani, svi su na terenima”, rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu