Telekom blizu dogovora sa jakim telekomunikacionim igračem

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da su pojedine jake telekomunikacione u svetu zainteresovane za saradnju sa Telekomom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2021.

10:06

Telekom blizu dogovora sa jakim telekomunikacionim igračem
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Lučić je kazao da je Telekom blizu dogovora i potpisivanja ugovora o partnerstvu sa jednim od najjačih telekomunikacionih igrača.

Lučić je kazao da ne može još da "otkrije karte" i saopšti o kojoj kompaniji je reč.

"Mislim da smo blizu dogvora, da ne otkrivam sve karte, sa baš jednim od najjačih telekomunikacionih partnera. Pri kraju je potpisivanje ugovora", rekao je Lučić.

Na pitanje ko je sve zainteresovan za saradnju sa Telekomom i šta to znači, Lučić je rekao da Telekom kontaktiraju pojedine velike svetske kompanije, kao što su Telefonika i Vodafon.

"Probaju kroz stvaranje partnerstava sa nama, jer nas prepoznaju kao lidere u reigonu, da dele sa nama ideje, servise i budu naši partneri, koji bi uzimali od nas određeni broj servisa i davali nama određeni broj servisa", naveo je Lučić.

To će, dodaje, značiti da će Telekom moći da se proširi preko tih partnera na zemlje u kojima oni pružaju svoj servis.

"Mi tražimo partnere u jakim telekomunikacionim firmama koje bi nam pomogle da se proširimo u zemlje EU, Amerike i Kanade, kako bi taj deo dijaspore i tržišta uzeli za nas", istakao je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: