"Dok sam živ neću da prihvatim da nedelja bude neradna"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se osvrnuo na pitanje neradne nedelje.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Subota, 27.02.2021.

10:57

Foto: EPA EFE Andrej Èukiæ

Kako je poručio za TV Prva, "dok je živ neće da prihvati da nedelja bude neradna."

"Evo, ja ću sutra da radim, ko si bre ti da mi zabraniš da radim", oštro je poručio predsednik Srbije.

On je dodao da uvek ima ljudi koji se na vlasti ponašaju bahato, te da je on svoje nezadovoljstvo i preneo stranačkim kolegama, na sastanku, koji je bio održan, uz sednicu Predsedništva SNS, pre nekoliko dana.

"Rekao sam šta mislim i naveo sam primer jednog vikenda, i pitao šta su radili za vikend. Nije pitanje javnih događaja, ja sam nekoliko njih pozvao, jedni su bili ovde, drugi onde… Ne morate na TV, ali hoću da vidim da radite", rekao je Vučić.

Podsetimo, on je i ranije govorio o tome da neće pristati na zahteve da se u Srbiji nedelja proglasi neradnim danom.

"Ne može neradna nedelja. Ne dam. Ko hoće da ne radi nedeljom, nek ide i neke druge zemlje", naveo je on svojevremeno.

Vučić je tada rekao da mi to sebi ne možemo da priuštimo kao i da treba da se ponosimo time da "treba da radimo više".

Kako je naveo tokom posete Jerusalimu, ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom. Vučić je ukazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

Tokom posete Parizu, Vučić je državnim službenicima rekao da ako žele da budu u "njegovom vozu" da nema spavanja i slobodnog vikenda.

Kako je dodao, "mi moramo da razumemo da svi moraju da se angažuju da rade i vikendom a ne da dolaze da pitaju da radimo četiri dana nedeljno ili da nedelja bude neradna. Ne može. Mora da se radi. Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Potrebno je da radimo vikendom, da radimo više kako bismo stigli najrazvijenije zemlje Evrope", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: