Iz Evropske unije 50 miliona evra za kanalizaciju i vodovod u Beogradu i Novom Sadu

Evropska investiciona banka (EIB) godišnje, na nivou cele Evrope, izdvaja u proseku oko dve milijarde evra za projekte javno-privatnog partnerstva.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

08:28

Iz Evropske unije 50 miliona evra za kanalizaciju i vodovod u Beogradu i Novom Sadu
Ilustracija: Depositphotos, jeancliclac

To je izjavila šefica Regionalnog predstavništva EIB-a za države Zapadnog Balkana Dubravka Negre. Ona je juče na Beogradskom ekonomskom forumu dodala da je EIB, kada je u Srbiji rađena revizija Zakona o javno-privatnom partnerstvu, savetima pomagala kako bi taj zakon bio što bolji i u skladu sa standardima EU.

Govoreći o ulaganjima u ovaj region, između ostalog je najavila da je u planu da se rade centralni regionalni prečišćivači u cilju unapređenja sistema za upravljanje otpadnim vodama.

Podsetila je da je s Gradom Beogradom već potpisan ugovor na osnovu koga će EIB sa 35 miliona evra pomoći oko izgradnje kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Palilula, dodajući da će za taj projekat kroz grantove EU biti dato dodatnih preko dva miliona evra.

Negre je podsetila da je EIB pomagao i drugim gradovima Srbije, navodeći da je za izgradnju vodovodne mreže u Novom Sadu dato 15 miliona evra.

Navela je da je u planu i izgradnja centralnog prečišćivača otpadnih voda u tom gradu u čemu će, dodala je, učestvovati i EIB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: