Vizer otkazao sve letove iz Beograda tokom maja, iz Niša saobraćaj od 15. maja

Beograd -- Vizer je provobitno otkazao sve letove tokom aprila, ali je upravo iz reda letenja za Beograd izbacio sve letove planirane tokom maja.

Izvor: Aviatica
Podeli
Foto: EPA, TOMS KALNINS
Foto: EPA, TOMS KALNINS

Mađarska avio-kompanija Vizer je upravo izbrisala sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Jedini izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze.

Prethodno je ova avio-kompanija izbrisala kompletan red letenja iz Beograda za ceo april, ali je sada, sudeći prema objavljenom novom redu letenja na sajtu ove kompanije, pauza u letenju produžena i na maj.

Interesantno je da je Vizer zadržao većinu letova tokom maja sa aerodroma u Temišvaru. Letovi ove kompanije iz Sarajeva i dalje su u planu da se obnove u maju, kao i u Skoplju gde većina linija treba da počne u drugoj polovini maja, prenosi Aviatica.

Sa niškog aerodroma, Vizer planira letove od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu (Minhen), dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna. Ovo će zavisiti od daljeg razvoja događaja.

Avio-kompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom. Juče su avio-kompanije Lufthanza grupe pomerile uspostavu saobraćaja sa kraja aprila na kraj maja, a isto je uradila i aviokompanija Turkiš Erlajns.

Da bi došlo do obnavljanja letova potrebno je da se sa obe strane podignu zabrane kretanja. Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje avio-saobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 159 idi na stranu