Najveći izazovi privrednika - plaćanje obaveza državi i radnicima, nabavka zaštitnih sredstava

Beograd -- Najveći izazovi za privrednike su plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, AllaSerebrina
Foto: Depositphotos, AllaSerebrina

Kako je saopštio NALED, na adresu tog udruženja do sada je pristiglo više od 50 problema i predloga rešenja iz svih industrija - proizvođači, uslužne delatnosti, preduzetnici.

"Najveći izazovi sa kojima se suočavaju jesu plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova", piše u saopštenju.

NALED takođe navodi da na svom sajtu u sekciji Covid-19, svakodnevno objavljuje probleme koje privreda dostavlja, kao i njihove predloge rešenja za održanje poslovanja i radnih mesta tokom i nakon pandemije koronavirusa.

"Većinu tih problema NALED je prepoznao čim se prvi slučaj koronavirusa pojavio u Srbiji i uključili smo se u njihovo rešavanje tako što smo dostavili državi predlog 10 mera za rasterećenje privrede i očuvanje radnih mesta", navodi se u saopštenju.

NALED je, kako navodi, otvorio i stranicu za pitanja privrede o primeni propisa tokom vanrednog stanja na koje odgovara stručni tim i ti odgovori su javno dostupni svim privrednicima u Srbiji.

strana 1 od 159 idi na stranu