Slovenci počeli rušenje objekata nekadašnjeg preduzeća AD "Hleb"

Slovenačka kompanija "Don Don" počela je ove nedelje da ruši objekte nekadašnjeg preduzeća AD "Hleb" u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2020.

14:48

Slovenci počeli rušenje objekata nekadašnjeg preduzeća AD
Ilustracija: Depositphotos/bzyxx

Don Don ih je kupio pošto je svojevremeno najveća industrijska pekara u pokrajini, posle neuspešne privatizacije, likvidirana.

Kakvi su dalji planovi novih vlasnika kada se lokacija oslobodi od poslovnih zgrada, saznaće se naredne sedmice, pošto je veći deo poslovodstva na godišnjem odmoru, saopšteno je "Dnevniku" na pitanje šta "Don Don" planira kada se završi rušenje.

U nedostatku pravog odgovora, može se pretpostaviti da će Slovenci nastaviti da šire poslovanje i iz Novog Sada jer se za tu kompaniju može reći da je prvi pekar u Srbiji: dnevno ispeče 250.000 vekni i u posedu drži "Žitoprodukt" Zrenjanin i "Žitoprodukt" Kragujevac, "Žitopek" Niš, "Fidelinka pekaru" Subotica, "Zlatni pek" Leskovac, "Izvor" Paraćin...

Posluje na tržištima okolnih zemalja, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i, između ostalog, ima najveće proizvodne i skladišne kapaciteta na Balkanu za smrznuti program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: