Slovenci počeli rušenje objekata nekadašnjeg preduzeća AD "Hleb"

Novi Sad -- Slovenačka kompanija "Don Don" počela je ove nedelje da ruši objekte nekadašnjeg preduzeća AD "Hleb" u Novom Sadu.

Izvor: Dnevnik
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/bzyxx
Ilustracija: Depositphotos/bzyxx

Don Don ih je kupio pošto je svojevremeno najveća industrijska pekara u pokrajini, posle neuspešne privatizacije, likvidirana.

Kakvi su dalji planovi novih vlasnika kada se lokacija oslobodi od poslovnih zgrada, saznaće se naredne sedmice, pošto je veći deo poslovodstva na godišnjem odmoru, saopšteno je "Dnevniku" na pitanje šta "Don Don" planira kada se završi rušenje.

U nedostatku pravog odgovora, može se pretpostaviti da će Slovenci nastaviti da šire poslovanje i iz Novog Sada jer se za tu kompaniju može reći da je prvi pekar u Srbiji: dnevno ispeče 250.000 vekni i u posedu drži "Žitoprodukt" Zrenjanin i "Žitoprodukt" Kragujevac, "Žitopek" Niš, "Fidelinka pekaru" Subotica, "Zlatni pek" Leskovac, "Izvor" Paraćin...

Posluje na tržištima okolnih zemalja, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i, između ostalog, ima najveće proizvodne i skladišne kapaciteta na Balkanu za smrznuti program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 152 idi na stranu