Potvrđen sporazum o realizaciji auto-puta Beograd - Sarajevo - Beograd

Beograd -- Vlada Srbije danas je utvrdila Predlog zakona kojim potvrđuje Sporazum sa Savetom ministara BiH o saradnji na projektu auto-puta Beograd - Sarajevo - Beograd.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/Laurent Gillieron
Foto: Epa/Laurent Gillieron

Ovaj projekat je od velikog nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja, jer se njime ostvaruje veza, ne samo sa auto-putem "Miloš Veliki" i budućim "Moravskim koridorom", već i sa Panevropskim koridorima.

Njegovom realizacijom biće unapređena putna struktura u regionu, čime se stvaraju uslovi za bolju ekonomsku saradnju i privredno povezivanje dve države.

Vlada je danas utvrdila i Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, kojim će biti omogućeno objedinjavanje prethodnih zakonskih rešenja i sveobuhvatno regulisana materija koja se odnosi na zaštitu ove populacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Na inicijativu Komesarijata za izbeglice i migracije, na sednici je usvojena Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke „Krov 2020“, koja predviđa njeno štampanje u periodu od 2. do 14. marta ove godine, u tiražu od 1,5 milion komada i u vrednosti od 10 dinara.

Prodajom ukupnog tiraža biće obezbeđena finansijska sredstva za kupovinu do deset seoskih domaćinstava za porodice izbeglica i interno raseljenih lica.

Vlada Srbije utvrdila je i osnovu za zaključivanje sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koja se pružaju u Srbiji i Albaniji.

Potpisivanje ovog sporazuma doprineće unapređenju bilateralnih odnosa u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i eliminisanju prepreka u elektronskom poslovanju, omogućiti korišćenje i jednako pravno dejstvo kvalifikovanih usluga od poverenja u obe zemlje i uzajamno priznavanje kvalifikovanih sredstava za kreiranje elektronskog potpisa, kvalifikovanog elektronskog pečata i elektronskog žiga.

strana 1 od 152 idi na stranu