Putin doveo i ruski BL grup, Beograd će drugačije da svetli

Beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je da je ponosan na to kako je prestonica Srbije dočekala ruskog predsednika Vladimira Putina.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

09:28

Putin doveo i ruski BL grup, Beograd će drugačije da svetli
(Foto: Thinkstock)

Istakao je i ta da je tokom posete ruske delegacije potpisan veoma važan sporazum za Beograd.

Radojičić je s direktorom ruske kompanije Boos lajting grup, koja je jedna od najvećih u svetu u domenu energetsko efikasne rasvete, potpisao ugovor o novom konceptu osvetljenja srpske prestonice.

"Posebno ćemo se baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se raditi projekat fasadno dekorativne rasvete", rekao je gradonačelnik na Studiju B.

Govoreći o poseti Putina, Radojičić je rekao da je ona poruka podrške politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svima nama, ali i da će doček koji je Beograd priredio sigurno pozitivno uticati na imidž grada, te na veću posetu turista.

U tom je smislu pomenuo da sada praktično svaki deseti Beograđanin na direktan način zarađuje od turizma, a kad je reč o velikim projektima pomenuo je da "Beograda na vodi” "nezadrživo ide napred", te da će izgradnja gondole od Kalemegdana do Ušća promeniti izgled Beograda.

"Verujem da sa vizijom koje poseduje rukovodostvo Beograda, kroz realizaciju projekta pametnog i zelenog grada možemo da napravimo uštede i ekološko prihvatljive koncepte, pre svih u saobraćaju, kako bi na taj način unapredili kvalitet života naših građana", rekao je gradonačelnik gostujući na Studiju B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

6 h

Podeli: