RT: Šta Putin radi u Srbiji

Rusija će povećati ulaganja u srpsku ekonomiju ali i pojačati isporuke gasa, piše Raša tudej.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

19:11

RT: Šta Putin radi u Srbiji
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Ruski državni fond i partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji, sa 500 miliona dolara u naredne dve godine. RT navodi da trenutno, obim ruskih investicija u našoj zemlji iznosi 4 milijarde dolara.

Šef Fonda Kiril Dmitrijev je potvrdio te informacije, a u Srbiju je doputovao sa današnjom delegacijom.

„Naši partneri su najveći državni fondovi Azije i Bliskog istoka“, rekao je Dmitrijev.

„Uložićemo, na primer u razvoj Phosagro projekat. Ovde postoji baza za đubrivo i razmatra se mogućnost za proširenje, jer Srbija ima veoma dobar logistički centar, odakle bi se slalo rusko đubrivo u Evropu“, rekao je Dmitrijev.

Takođe, Moskva razmatra mogićnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandar Novak, koji je rekao da su dve strane razgovarale o proširenju gasovoda Turskog toka u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: