Direktor Car Go: Gasimo se, samo taksisti će moći da voze po gradu

Ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona, gasi se Car Go, rekao je za B92.net Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

17:43

Direktor Car Go: Gasimo se, samo taksisti će moći da voze po gradu
(Foto: Thinkstock)

"Gasi se naše poslovanje, jer će novim izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju samo taksisti moći da voze po gradu“, upozorava on.

Guberinić ističe da kao kompanija žele da nastave sa radom i da je cilj samo da se omoguće fer uslovi na tržištu.

"A
ko je neophodno da se uvedu licence za limo servis, spremni smo“, dodaje Vuk i navodi primer Hrvatske koja je taj problem rešila uvođenjem licenci i tako omogućila konkurenciji da radi.

"To je jasan primer. Ne možemo mi da gledamo šta rade u Americi ili Kini, već kako se nalazi rešenje u okruženju. Da se omogući ljudima pravo na rad, da naši vozači ne ostanu bez posla, a njihove porodice ugrožene“, kaže Guberinić.

Guberinić ističe da su predložene izmene otvorena zabrana konkurenciji i da to znači da će "od tačke A do tačke B moći da vozi samo licencirani taksista, a svi zamo da je broj licenci ograničen, da je cena taksi usluge ograničena, kao i uslovi za vožnju“.

Na naše pitanje da li su imali novi poziv iza Kabineta premijerke Ane Brnabić i da li ona i dalje podržava njihov rad kao ranije, Guberinić kaže:

"Nema zakazanog sastanka, mi smo sada fokusirani na nas i želimo da pokušamo da razvijamo našu priču kao i do sada“, kaže on.

Ističe, da za razliku od taksista koji su najavili štrajk glađu dok se njihovi uslovi ne ispune, u Car Go neće ometati građane i da neće blokirati ulice čak iako se donese novi zakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: