Lidl otvorio polemiku - moraće veće plate dobrim trgovcima

Ministar trgovine Rasim Ljajić podsetio je da je prvi novinski tekst o tome da Lidl planira da dođe u Srbiju objavljen 2007. godine,.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kako je rekao, 10 godina posle u Srbiji se otvara prvi savremeni diskontni lanac.

“Sada kada je Lidl došao u Srbiju otvorila se nova polemika, a to je šta to znači za srpsku privredu. Pre svega, to znači za naše potrošače zbog veće konkurencije, imaće veću mogućnost izbora, samim tim očekuje se borba među trgovcima za kupce, potrošače tako da moraju nuditi pristupačnije cene i kvalitetniju uslugu”, kazao je Ljajić.

Dolazak Lidla u Srbiju znači, kaže Ljajić, i da će trgovinski lanci morati da ponude i veće plate dobrim radnicima, trgovcima, da bi ih pridobili za sebe.

Očekuje i da će Lidl sa sada zaposlenih 1. 500 radnika doprineti modernizaciji trgovinske mreže u Srbiji i ističe da je dolazak Lidla dokaz da su reforme koje je Vlada Srbije sprovodila dale i daju rezultate, te da je to najbolja potvrda da je srpsko tržište najperspektivnije u regionu.

Naveo je i da je to znak i za druge trgovinske lance da dođu u Srbiju.

Generalni direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina kazao je da je taj tržišni lanac jednostavniji, bolji i povoljniji i dodao da veruje da će uspeti da odgovore na potrebe potrošača u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u prodavnicama Lidl u Srbiji biće zastupljeno 350 proizvoda domaće - srpske proizvodnje, a Lidl će građanima ponuditi i najpovoljniju potrošačku korpu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je sjajna vest otvaranje Lidla u Srbiji i dodao da sa tom kompanijom dolazi i dobar kvalitet, dobre cene i nova radna mesta.

“Naša želja je da svaka opština u Beogradu ima Lidl prodavnicu”, rekao je Radojičić i dodao da će do kraja godine u prestonici Srbije biti otvorena i šesta, dok će sledeće godine glavni grad imati sedam Lidlovih prodavnica.

strana 1 od 263 idi na stranu