Beže u Evropu, a Srbija već vapi za njima

Srbiji u ovom trenutku nedostaje čak 3.000 profesionalnih kamiondžija za najosnovnije funkcionisanje transportnih preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

19:41

Beže u Evropu, a Srbija već vapi za njima
Foto: Thinkstock

Međutim u auto-školama su gužve gde se u poslednje vreme obučavaju i žene za C i D kategoriju, ali svima je cilje Evropa.

Dozvola za kamion je blizu ali krajnji je cilj daleko.

Taj cilj srpske kamiondžije već su ostvarile na drumovima širom Evrope. A zbog čega ne i na srpskim putevima, govori novčanik.

I to nije jedini razlog zbog kog vozači odlaze dalje odavde.

To je uticalo da šabačka firma Balkan svoje poslovenje prebaci u Sloveniju gde već deceniju uspešno radi. A onda su uvideli i druge prednosti.

Zbog toga je i sve više kandidata na obuci za kamion ciji cilj je Evropra.

Oni koji se odluče na taj korak, imaju istu logiku - kad već treba da se muče, onda bar da budu plaćeni za to. Jer posao kamindžije nimalo nije lak.

A i salama se lakše prevari kad stigne kraj meseca. A baš zbog toga srpskim putevima preti da ostanju bez kamiondžija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

6 h

Podeli: