Vučić zamolio ambasadora da zahvali za RTB Bor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Beogradu razgovarao sa ambasadorom Kine Li Mančangom o međudržavnoj saradnji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2017.

16:20

Vučić zamolio ambasadora da zahvali za RTB Bor
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Kabinet predsednika Srbije je saopštio da je Vučić zamolio ambasadora da državnom vrhu Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor.

U saopštenju se navodi da je ambasador Vučiću "uručio novogodišnje čestitke kineskog predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećanga, uz želje za uspeh, prosperitet i blagostanje Srbije i srpskog naroda".

Tema razgovora je bilo i uspešno poslovanje Železare Smederevo, a Vučić je izrazio zahvalnost kineskom predsedniku Siju za podršku i pomoć u njenoj privatizaciji i očuvanju radnih mesta.

"Kina je zemlja kojoj Srbija veruje i kojoj ostaje pošten, veran i lojalan partner", rekao je Vučić i dodao da Srbija visoko ceni to što Kina poštuje njen teritorijalni integritet i nezavisnost.

On je naglasio da je "Kina u međunarodnoj areni veoma pouzdan saveznik svim zemljama u svetu koje drže do poštovanja međunarodnog prava i normi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

11 h

Podeli: