"Neki u Srbiji imaće plate veće nego ikad"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti lako ni sledeće godine, ni za dve, ali da će biti bolje nego što je bilo.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

16:24

Foto: Tanjug

Vučić je u Skupštini Srbije izjavio da se trenutno pregovara o iznosu povećanja plata i penzija i poručio da će posle tog povećanja neki u Srbiji imati plate veće nego ikada.

“Te plate će biti zdrave, zasnovane na onome što smo zaradili a ne na trošenju budućnosti naše dece. Pokušavaćemo isto to da uradimo i sa penzijama”, naveo je srpski premijer.

Vučić je čestitao građanima Srbije što se zemlja za dve godine popela na listi Duing biznis Svetske banke popela sa 91. na 47. mesto.

“Gledaćemo da to popravljamo da pokažemo da možemo još bolje i čestitam građanima Srbije i što smo smanjili nezaposlenost sa 26 na 15 odsto a biće i 12 odsto”, kazao je on.

Hajde da smenimo Kristin Lagard, pa da postavimo vas, jer se bolje razumete u ekonomiju, "predložio" je premijer u odgovoru šefu Nove stranke Zoranu Živkoviću, na njegove opaske da su ekonomski rezultati vlade "samo prazna priča".

Vučić je odbacio kritike da je vlada "puna samo lepih priča", navodeći da zvaničnici Svetske banke, MMF govore dobro o Srbiji, a da o prethodnim vladama nisu imali ništa dobro da kažu.

Podsetio je da je Misija MMF u oktobru 2011. godine došla u Srbiju, ali da je napustila već u novembru jer nisu imali o čemu da razgovaraju sa tadašnjim rukovodstvom.

"Zato se Srbija nalazila pred bankrotstvom, danas je daleko od toga, razgovaramo o tome koliko ćemo plate i penzije da povećamo”, naveo je on.

"To su stvari koje su sasvim konkretne, o njima ne govori ni partija koju vodim, ni ja, nego Svetska banka, a nisam čuo da ste veći stručnjak od njih... Hajde da smenimo Kristin Lagard, pa da postavimo vas jer se bolje razumete u ekonomiju ili možda samo u kredite...", poručio je Vučić Živkoviću.

On je istakao da nema nijedne lažne statistike niti jednog lažnog broja koji vlada iznosi.

Poslanik Zoran Živković je na to izjavio da je potpuno netačno da radnici u Srbiji imaju veće plate nego ikad i podsetio da su plate bile i 900 maraka krajem 80-ih.

A povodom čestitki za skok na listi Svetske banke, Živković je kazao da je taj rezultat i dalje 37 mesta slabiji od Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: