Kuvajćani grade marinu i šoping mol na Tisi

Kuvajtska firma "Alghanim National" zainteresovana je da uloži oko 120 miliona dolara gradnju banjsko-turističkog kompleksa u Bečeju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

12:11

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

U Bečeju se nadaju da će taj grad opet postati banjski grad.

U maju je u Ministarstvu privrede potpisan i Memorandum o razumevanju, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

“Korak po korak idemo i sve smo bliže potvrdi da će Bečej, opet, postati banjski grad", kaže on.

Na osnovu tradicije duge, gotovo, jedan vek i ambicioznih planova, aktulena vlast se pre dve godine izborila kod ministarstva zdravlja da Bečej, ponovo, dobije status banjskog grada, a sada predstoji daleko teži deo posla oko izgradnje banjskog kompleksa. Sa moćnim kapitalom kakav nudi kuvajtska kompanija na čelu sa predsednikom Baširom Alganimom, sve bi trebalo da ide daleko lakše.

“Posle niza konstruktivnih razgovora sa savetnikom predsednika kompanije Naserom Mohamedom Zatamom i samim predsednikom Baširom Alganimom, gde smo im pružili sve neophodne informacije, oni su izrazili jasnu volju i nameru da izgrade kompleks, kakvog nema u širem okruženju, na 25 hektara priobalja Tise i ostrvu na samom ušću Velikog bačkog kanala u reku”, rekao je Vuk Radojević.

Realizacija projekta bi tekla kroz tri faze. U jednoj bi se gradio banjski kompleks sa potrebnim sadržajima, hotel, velnes centar, u drugom tržni centar, a u trećem vile s bazenima na oko sedam hektara površine veštačkog kanalskog ostrva između dve prevodnice. Paralelno bi se gradila i marina na Tisi, koja bi bila veliki turistički podsticaj, pogotovo rečnom nautičkom turizmu.

Investitor planira da sadržajima privuče goste iz okruženja, ali i arapskog sveta. Upravo iz tog razloga biće hotelskih soba koje zadovoljavaju potrebe naših gostiju i onih iz šireg okruženja, ali i ekskluzivnih apartmana od stotinak kvadrata i vila s bazenima na ostrvu za turiste iz arapskog sveta, koji imaju neke svoje zahteve i spremni su to da plate.

Bude li sve kako najavljuje predsednik opštine Bečej, onda bi najveći potiski grad uskoro trebalo potpuno da izmeni sliku i postane, pored poljoprivrednog, i turistički centar šireg okruženja od potiskog regiona.

Predsednik opštine primio je plaketu za izuzetan angažman i posvećenost poslu vezanom za saradanju s kuvajtskom firmom “Alganim“. To priznanje, kako ističe Radojević, pripada svima koji su se angažovali u pripremi projekta za banjsko -turistički kompleks.

“ To je potvrda dobre saradnje s kuvajtskom firmom “Alganim“, koja je zainteresovana da uloži oko 120 miliona dolara u izgradnju banjsko-turističkog kompleksa. Saradnja s Kuvajćanima nije od juče. Gotovo dve godine imamo kontakte, a aprila prošle godine prvi put su potencijalni partneri posetili Bečej, par meseci kasnije ponovo su ponovo došli i kontakti su sve intezivniji i realizacija sve izvesnija”, pojasnio je predsednik bečejske opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: