Kineski Betek gradi TE u Srbiji

Beograd -- Kineska kompanija Betek zainteresovana je da investira između 300 i 500 miliona evra u termoelektranu u Srbiji, rekli su predstavnici akcionara te kompanije.

Izvor: Beta
Podeli

Na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predstavnici Beteka rekli su da bi gradnja elektrane trebalo da počne do kraja ove godine, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima,

Predstavnici Beteka su preneli i da su zainteresovani za eksploataciju geotermalne energije iz dva izvora, u Vranju i u Kuršumliji i da je Kineska razvojna banka zainteresovana da podrži projekat izgradnje termoelektrane, kao i istraživanja novih geotermalnih izvora.

"Kineske kompanije i kineski investitori su dobrodošli u Srbiju, i ubeđen sam da bi i Srbija i kineski preduzetnici imali veliku korist od ulaganja u proizvodnju u Srbiji“, rekao je Nikolić tokom sastanka sa delegacijom akcionara kineske korporacije BETEK, koju je predvodio Ji Feng Žou.

Kompanija Betek se bavi eksploatacijom energije iz geotermalnih izvora i geotermalnim istraživanjima, a u Srbiji je počela poslovanje pre tri godine.

strana 1 od 298 idi na stranu