Prihod Merkatora u Srbiji 450 mil.€

Beograd -- Trgovinska kompanija Merkator u Srbiji ostvarila je pošle godine prihod od oko 450 miliona evra, objavila je ta kompanija.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednica Upravnog odbora Merkatora u Srbiji Stanka Čurović izjavila je da od početka godine ta kompanija posluje u okviru Merkatora jugoistična Evropa koji je ostvario 899 miliona evra prihoda u čemu je Srbija učestvovala sa 51 odsto.

To je ambiciozan rast s obzirom na prognoze, kazala je Čurović i dodala da je najveći problem poslovanja u Srbiji kursni rizik. Kako je saopšteno, tržišni udeo Merkatora u Srbiji je između osam i devet odsto.

"Srbija je najznačajnije tržište u celoj grupi, odmah posle Slovenije", kazala je ona i dodala da su investicije u Srbiju prošle godine bile 45 miliona evra, a ove godine u planu su ulaganja od oko 20 miliona.

Čurović, koja je i pomoćnica predsednika Uprave Merkator trgovina jugoistična Evropa, objasnila da je da „Merkator trgovina jugoistočna Evropa“ pokriva sva tržišta izuzev Slovenije i da se u 2010. na tom tržištu očekuje rast prihoda od devet odsto.

strana 1 od 226 idi na stranu