Skandal najvećeg lanca brze hrane: Vlasnik franšize će platiti višemilionsku odštetu?

Svetska korporacija McDonald's podnosi tužbu protiv Harisa Ihtijarevića koji je bio vlasnik franšize za McDonald’s u BiH, otkriva portal Raport.

Region

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

12:56

Skandal najvećeg lanca brze hrane: Vlasnik franšize će platiti višemilionsku odštetu?
Foto: shutterstock, Patcharaporn Puttipon4289

Ihtijarevićeva kompanija Gliese 581g izgubila je licencu nakon niza skandala. Prvo je stigla presuda suda u Sarajevu jer Ihtijarević nije plaćao kiriju za prostor McDonald's-a u Titovoj ulici.

Nakon toga otkrivene su brojne finansijske malverzacije.

McDonald's je odmah reagovao i tražio sudsku zabranu i zatvaranje objekata u BiH, a Ihtijareviću je oduzeta licenca.

Međutim, kako je Raportu rečeno, ovaj svetski brend tu ne da stane. McDonald's podnosi tužbu lično protiv Ihtijarevića i to Trgovačkom sudu u Londonu.

Pročitajte još: Zatvara se najgori McDonald's: Prijavljen policiji skoro hiljadu puta

U obrazloženju se navodi da je Ihtijarević prekršio odredbe ugovora i da nije poštovao brend. Uz to, McDonald's će tužiti pozajmljivanje novca McDonald'sa koji nikad nije vraćen i kupovinu Bentlija preko lizinga ovog brenda.

McDonald's će tražiti višemilionsku odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: