Račun sa hrvatskog primorja iznenadio region

U moru velikih poskupljenja, u čemu su do sada prednjačili trgovci, sada visokim cenama još više šokiraju ugostitelji.

Region

Izvor: Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija

Subota, 03.06.2023.

15:24

Račun sa hrvatskog primorja iznenadio region
Foto: shutterstock, adriaticfoto

Jedan takav slučaj stiže nam iz hrvatskog Trogira, gde su turisti ostali šokirani cenama ćevapa.

Poslednjih dana po tome najviše pada u oči Trogir. Iz tog dalmatinskog grada, kako piše Slobodna Dalmacija, dolazi najnovije cenovno iznenađenje zbog kog potrošače obliva hladan znoj.

Međutim nakon njega s trogirskog područja, iz kampa Seget Vranjica, došao je možda još i jači račun, za kafu sa mlekom koju je gost platio 4,50 evra, odnosno 33,91 kunu. Nije navedeno je li makijato bio veliki ili mali, s toplim ili hladnim mlekom, kao ni koju vrstu kafe vlasnik koristi, ali u svim varijantama račun je previsok, ma koliko takav račun delovao razbuđujuće na svakog gosta.

I kad se šok nakon takvih računa donekle primirio, iz Trogira se javio još jedan gost koji se odlučio da se počasti ćevapčićima kod trogirske pijace. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 evra, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 evra, odnosno 30,14 kuna. Tako da ga je taj obrok bez pića, čija se viša cena podrazumijeva, koštao 10,5 evra, odnosno 79.11 kuna. Bez bakšiša za konobara. Mala porcija je 5,5 evra, dok za 10 ćevapa treba platiti osam evra ili oko 950 dinara!

Trogirski gost je toliko upućen i pedantan da je izračunao kako je to rast od prošle godine za otprilike 40 odsto za ćevapčiće i 50 odsto za pomfrit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: