Postaje svetski centar: Japanci otvaraju fabriku, posao za više od 300 radnika

Konjic bi trebalo da postane svetski centar za proizvodnju konusnih valjaka.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

10:21

Postaje svetski centar: Japanci otvaraju fabriku, posao za više od 300 radnika
Ilustracija: Fishman64/Shutterstock

Razlog je to što su japanski investitori uložili 50 miliona KM (oko 25,6 miliona evra) u fabriku koja bi trebalo da zapošljava više od 300 radnika.

Kompanija Cubaki-Nakašima TN Bosnija d.o.o. Konjic već je pri kraju relizacije ove investicije, zapravo značajnog unapređenja onog što već imaju u ovom hercegovačkom gradiću, prenosi Kliks.

Dolaze Nemci: Otvaraju fabriku, ali grade i školu

Japanski investitor na različite načine prisutan je u Konjicu još od 1984. godine i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka, nezaobilaznih komponenti za auto-industriju i železnice, a od početka 2021. godine radi na otvaranju novih kapaciteta u konjičkoj industrijskoj zoni.

Kineska fabrika u Šapcu u aprilu počinje proizvodnju

"Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer smo izgradili proizvodnu halu s 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavali opremom i zapošljavali nove radnike. Projekat je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 odsto izvozno orijentisana i ima tržište na svim kontinentima", kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor konjičko-japanske kompanije.

Investitori ističu i kako je investicija realizovana u saradnji sa opštinskom administracijom i načelnikom Osmanom Ćatićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: