Kineska fabrika u Šapcu u aprilu počinje proizvodnju

Gradnja fabrike kineske kompanije Mint u Šapcu, u Severozapadnoj industrijskoj zoni, trebalo bi da bude završena u aprilu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2022.

13:53

Kineska fabrika u Šapcu u aprilu počinje proizvodnju
Ilustracija: Depositphotos/Tzido

Tada će započeti probnu proizvodnju delova za najveće proizvođače automobila širom sveta.

U proizvodnom pogonu u Šapcu biće zaposleno 170 ljudi, potvrdio je Tanjugu gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i istakao da je to najveća investicija u gradu u poslednje dve decenije.

"Samo pre šest meseci ovde je bilo poljoprivredno zemljište. Vidite kako velelepno izgleda ova fabrika i ona će biti završena u aprilu kada će i početi probna proizvodnja. To je najveća investicija u gradu Šapcu u poslednjih 20 godina, a čija vrednost je 50 miliona evra. Zaposliće oko 170 radnika", rekao je Pajić.

U pitanju je visoka tehnologija i ponosni smo što je jedna od velikih kineskih kompanija došla u naš grad i što su zadovoljni kako odnosom gradske vlasti tako i uslovima koje je pružio grad, naglasio je on.

Potvrda za to je, dodaje, što su kupili i drugu parcelu od još 10 hektara gde će zidati novu fabriku.

Gradonačelnik ističe da Severozapadna industrijska zona dolaskom auto-puta, brze saobraćajnice i novog mosta postaje top destinacija za, kako domaće, tako i strane investitore.

"Mi kao grad činimo sve da naša industrijska zona bude sve popunjenija", dodao je Pajić.

Dolazak Minta u Šabac biće podsticaj i za druge strane investitore, a posao u proizvodnji komponenti za električne automobile u budućnosti će doprineti zaštiti životne sredine.

Grad Šabac ima dve industrijske zone, od kojih se Severozapadna prostire na 600 hektara i najveća je u Srbiji. Tu trenutno posluje 35 kompanija.

Izgradnjom brze saobraćajnice prema Loznici i deonice auto-puta Šabac - Ruma biće to najbrža veza sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom i Beogradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: